De 5 meest voorkomende marketingtermen

Online marketing, je kan er niet meer zonder. Waarschijnlijk hoor je vaak woorden voorbij komen waarvan je denkt? Wat bedoel je. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld van de meest voorkomende marketingtermen!

schedule 30 aug 2022
bookmark_border Marketing
create Gertjan

Click Through Rate oftewel CTR

Een CTR is een percentage of getal van het aantal mensen wat doorgeklikt heeft. Je kan dus denken aan een banner op een andere website. Hoe vaak heeft iemand op de banner geklikt? Dat is de CTR!

Conversie

Deze term komt natuurlijk niet alleen voor in de online marketingwereld maar hoor je veel vaker. Met conversie in de online marketingwereld bedoelen wij vaak de daadwerkelijk gemaakte sale. Dus stel er komen 1000 mensen op je website er 50 reserveren een accommodatie dan in het conversie getal 5%.

RIO of ROAS

De “return on Investment” is de aanduiding wat een campagne heeft opgeleverd. Vaak praten wij over de ROAS. Bijvoorbeeld je steek 500 euro in een campagne en het lever 5000 euro op dan is de ROAS 1:10 (het advertentiebudget levert x10 je investstering op). Zo kun je bekijken of de advertentiekosten uit kunnen. (Natuurlijk kijken wij dan naar nog meer gegevens zoals marge e.t.c.)

Wat is jullie ROAS? En weet je of dit bijdraagt aan de winstgevendheid? Geen idee? Maak gerust een vrijblijvende kennismaking met Groenstra via www.groenstra.nl/afspraak

SEO

Deze term heb je vast wel eens gehoord. SEO is een overkoepelende term als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Vaak heb je het dan over teksten waar de juiste zoekwoorden in staan. Uiteraard gaat het verder dan teksten! Denk aan titels van foto’s, de laadsnelheid en de leesbaarheid van de website. SEO is de manier om goed gevonden te worden!

SEA

Dit kost geld, om daar maar mee te beginnen! SEA staat voor “Search Engine Advertising” oftewel het adverteren met betaalde advertenties in een zoekmachine zoals Google. Vaak gebruiken marketeers SEA als algemeen woord als het gaat om betaalde advertenties.


Benieuwd wat wij kunnen beteken voor je recreatiebedrijf? Neem gerust contact met ons op. Een kennismaking inplannen? Dat kan vrijblijvend via www.groenstra.nl/afspraak

Recreatie specialist

Gertjan Polet

Gertjan Polet is recreatie specialist en schrijft elke week een blog met nieuwe tips!